Middags tipset!!!

Denna middagsmat ska käkas ikväll i vårt hus.
Jag kommer servera färskpasta med citronsmak till.

Parmesanöverbakad kyckling

En rejäl stänk av medelhavet har denna ugnsbakade kyckling. Med parmesan, färsk basilika, soltorkade tomater, vitt vin o...

 

4 st   , á ca 150 g

1 dl   

1 dl   

2 dl   

1 msk   

 

0,5 dl   

0,5 kruka(or)   

1 msk   

1 msk   

2 tsk   

2 tsk   

Tillagning

Banka ut kycklingfiléerna, krydda dem med salt och peppar på bägge sidor och stek dem i olivolja och smör tills de nästan är genomstekta. Lägg filéerna i en ugnsfast form. Koka ihop en sås av vin, grädde och kycklingfond. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna i strimlor. Täck kycklingen först med tomaterna , sedan med basilika och avslutningsvis riven ost. Slå gräddsåsen över. Baka i 200 grader ca 15 minuter. Servera med ris, bulgur eller quinoa.


Ha en trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0